Nano4Sports test tijdens de Leuven Night Run

Op 26 augustus 2017 vindt de tweede editie van de Leuven Night Run plaats.
De Leuven Night Run is een bruisende loop die door de Leuvense binnenstad haar weg baant. Smalle steegjes, historische gebouwen, plekjes van de stad waar je nog nooit kwam, … Een loop voor iedereen!

Nano4Sports is aanwezig op de Leuven Night Run!
KU Leuven-onderzoekers van Nano4Sports zullen tijdens dit evenement metingen uitvoeren bij een aantal deelnemers.

Wat gaan we doen?
Test 1
Deelnemers kunnen hun publieke Strava data delen met Nano4Sports. De data die we via deze weg verzamelen, zullen gebruikt worden om feedback systemen te evalueren. We onderzoeken wat voor informatie hardlopers op sociale evenementen zoals Leuven Night Run interessant vinden en op welke manier we deze informatie op een innovatieve, interactieve en interessante wijze kunnen communiceren.
Alle informatie zal uitsluitend voor wetenschappelijk onderzoek ingezet worden en niet gedeeld worden met andere partijen.

De eerste 50 Leuven Night Run deelnemers die hun data met ons delen winnen een cool gadget. Kom hiervoor zeker langs onze stand in de aankomstzone.

Over welke informatie gaat het precies:

  • Profiel gegevens (indien op Strava ingevuld: naam, stad, geslacht, email, clubs, fietsen en schoenen, gewicht)
  • Activiteiten (indien publiek gedeeld: datum, afstand, locatie, hartslag, snelheid, kudos, gebruikte fiets of schoenen)

Sta je te popelen om hieraan deel te nemen? Je kan heel eenvoudig inschrijven via volgende link!

(onderzoek van RxD KU Leuven)

Test 2
De onderzoeksgroep Biomechanica van de Menselijke Beweging zal in het kader van Nano4Sports 9 lopers monitoren tijdens de Leuven Night Run. Dit zal gebeuren met 3D accelerometer die bevestigd worden op de heup. De bedoeling is om extra informatie over de lopers loopstijl te verzamelen gedurende de 10 km en ook om de invloed van de gevarieerde omgeving te onderzoeken op de loopstijl.

 

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone