WeWatt

Locatie: Leuven

Contactpersoon: Patricia Ceysens (pat@wewatt.be)

Website:http://wewatt.com

 

Projecttitel: EveryOne & EveryWatt Counts

 

Projectbeschrijving: WeWatt energiefietsmeubilair kadert perfect in de visie van Nano4Sports om technologie in te zetten voor het aanmoedigen van een active lifestyle. WeWatt EnergyBikes nodigen mensen uit om te bewegen (fietsen) op publieke plaatsen waar ze dat niet meteen verwachten zoals luchthavens, treinstations, winkelcentra en universiteiten. Door te fietsen wekken gebruikers energie op die we in bruikbare stroom omzetten en waarmee ze hun eigen communicatie devices kunnen laden.

De WeWatt energiefietsen worden als innovatief, duurzaam, nuttig en zinvol beschouwd.

We willen gebruikers graag een extra stimulans gaan bieden door hun feedback te geven over wat ze nu precies doen: hoeveel energie ze opwekken, tot welk doel/geheel ze bijdragen of tot welke gemeenschap ze behoren.

We geloven dat dergelijke feedback tot nieuwe vormen van motivatie om te bewegen kan leiden, alsook tot sociale interactie tussen de gebruikers onderling.

Met dit project willen we de rol van publieke en/of individuele feedback op het energiefietsen onderzoeken en dat binnen de context van publieke activering, motivatie en sociale interactie. Daarbij willen we het inhoudelijke ontwerp en de impact/interpretatie van de feedback visualisatie door eindgebruikers centraal zetten.

 

Samenwerking Nano4Sports-partner: KU Leuven RxD

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone